Myslivecká kuchařka

Divoká kachna na smetaně

Ingredience:

1 kachna 2 cibule 30 dkg mrkve 30 dkg petržele 30 dkg celeru 0,5 l smetany hladká mouka hořčice bílé víno citrónová kůra citrónová šťáva 2 kostky cukru máslo vývar ocet nové koření celé bobkový list tymián jalovec bobule celý pepř


Příprava:

Celer, mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle dorůžova. Přidáme pár kapek octa a zalijeme půllitrem vývarem, přidáme několik kuliček pepře, nového koření, jalovce, 3 bobkové listy, tymián, cukr a citrónovou kůru. Na to položíme dobře očištěnou kachnu a dusíme pod pokličkou doměkka. Hotovou kachnu vyndáme, nalijeme do šťávy smetanu, ve které jsme rozmíchali 2 lžíce hladké mouky, a povaříme. Nakonec přidáme kávovou lžičku hořčice, šťávu z citrónu a vše přecedíme přes sítko. Před podáváním přilijeme 3 lžíce bílého vína.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...