Myslivecká kuchařka

Divoká kachna na smetaně

Ingredience:

· 1 divoká kachna · mrkev · petržel · kousek celeru · 1 cibule · nové koření · tuk · masový vývar (bujón) · ocet · 5 kuliček černého pepře · 2 bobkové listy · tymián · 5 kuliček jalovce · 2 kostky cukru · citrónová kůra · 500 ml mléka nebo smetany · 2 lžíce hladké mouky · 1 lžička hořčice · šťáva z citrónu · sůl · 3 lžíce bílého vína


Příprava:

Nakrájenou zeleninu a cibuli orestujeme na rozpáleném tuku dozlatova, zakápneme octem a zalijeme vývarem. Přidáme koření, bobkový list, tymián, jalovec, kostky cukru a citrónovou kůru. Na tento základ dáme dobře očištěnou, vykuchanou, omytou a rozporcovanou kachnu, kterou dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme, šťávu zalijeme mlékem nebo smetanou, ve které jsme rozšlehali hladkou mouku a všechno důkladně povaříme. Nakonec dochutíme hořčicí, šťávou z citrónu a omáčku přecedíme. Těsně před podáváním přidáme bílé víno.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

nové vlákno | přihlásit se do fóra
Vlákno Vytvořil Příspěvky Zobrazení Poslední příspěvek
SlshmUNlzB ampicillin
1 1056 ampicillin
(4.7.2015 0:24:17 )
uzgmfhLBcnQcAQIAMrc albuterol
1 991 albuterol
(4.7.2015 0:06:39 )
cPDUBecdJXLaUykc amoxil
1 1081 amoxil
(3.7.2015 23:49:00 )
UpsneFLPQnCgxhal qwsjuowtuub
1 1078 qwsjuowtuub
(10.4.2015 6:33:14 )
Zpracování dat...