Myslivecká kuchařka

Pečená divoká kachna

Ingredience:

1 divoká kachna 2 stroužky česneku sůl mletý pepř majoránka kmín 200 g anglické slaniny cibule 150 g žampiónů 150 g šunky 100 ml bílého vína 50 ml koňaku olej


Příprava:

Kachnu vykucháme, povaříme asi 30 minut ve slané vodě a necháme ji vychladnout. Pak ji osolíme, potřeme prolisovaným nebo utřeným česnekem, posypeme kořením, majoránkou, kmínem, protkneme anglickou slaninou a dáme do pekáče. Podlijeme vývarem a upečeme doměkka ve vyhřáté troubě. Měkkou kachnu rozřežeme na porce a dáme na mísu. Na oleji zpěníme cibuli, přidáme očištěné a nakrájené žampióny, šunku, víno, koňak a podusíme. Tuto omáčku podáváme s masem a bramborami.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...