Myslivecká kuchařka

Pečená divoká kachna

Ingredience:

1 divoká kachna sůl 100 g slaniny 60 g másla menší petržel menší mrkev 50 g cibule 4 pepře 1 jalovec 2 cm citronové kůry menší bobkový list tymián 10 g mouky 150 ml zakysané smetany vývar


Příprava:

Divokou kachnu oškubeme, vykucháme, omyjeme, osolíme, sešpejlíme a protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou. V pekáči na rozpáleném zbytku na kostičky nakrájené slaniny a másle osmažíme do růžova na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, osmažené zalijeme vývarem, přidáme pepř, jalovec, citronovou kůru, bobkový list a tymián. Pak do pekáče prsíčky dolu položíme divokou kachnu, přikryjeme poklicí a dusíme. Pak ji bez pokličky dopečeme do červena. Upečenou kachnu vyndáme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, podusíme, zalijeme vývarem a smetanou a povaříme. Před podáváním ještě omáčku přecedíme.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...