Myslivecká kuchařka

Plněná divoká husa

Ingredience:

1 divoká husa sůl uzená slanina 100 g sádla 1 cibule 150 g žampiónů 150 g vepřových jater lžička majoránky 2 rohlíky 100 ml bílého vína 2 vejce mletý pepř trocha muškátového oříšku 3 lžíce sterilovaného hrášku


Příprava:

Cibuli zpěníme na sádle, přidáme nakrájené žampióny, vepřová játra, majoránku a podusíme. Na sádle osmažíme na kolečka, nakrájené rohlíky, zalijeme vínem, přidáme vejce, žampióny, játra, koření, muškátový oříšek, sůl a hrášek. Promícháme a směs prohřátím zahustíme. Mladou vykuchanou husu očištíme, osolíme a naplníme připravenou náplní. Dáme na plech, podlijeme vodou, husu obložíme plátky slaniny a upečeme. Podáváme s dušenou rýží.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...