Myslivecká kuchařka

Pomalu pečené prso a konfitované stehno z divoké kachnys lanýžovými noky a marinovanou vodnicí

Ingredience:

Pro 4 osoby 2 divoké kachny, 1 středně velká vodnice, 50 ml portského vína, 100 g vařených moučných brambor, 1 vejce, 35 g hrubé mouky, 200 g kachního sádla, Pasta z černých lanýžů, Mořská sůl, divoké koření, rozmarýn, čerstvé máslo.


Příprava:

Postup Kachny rozporcujeme na stehna a prsa, které necháme na hrudní kosti. Kachní stehna naložíme do mořské soli s rozmarýnem a necháme přes noc marinovat. Druhý den omyjeme, vložíme do kachního sádla s divokým kořením a konfitujeme v troubě při 130 °C 3-4 hodiny. Z brambor, mouky a žloutku si připravíme bramborové těsto, z kterého vyrobíme malé taštičky plněné lanýžovou pastou. Vaříme v osolené vodě 2-3 minuty. Vodnici (typ brukve) oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na pánvi rozpustíme máslo, plátky vodnice krátce orestujeme a podlijeme portským vínem. Odtavíme a necháme marinovat. Kůži na prsou zlehka nakrájíme na malé čtverečky, okořeníme a pomalu pečeme na pánvi kůží otočenou směrem dolů. Pomalým pečením získáme křupavou kůži a po vypečení obrátíme a necháme odpočinout na teplém místě. Z kachních koster si připravíme omáčku. Podávání Konfitované kachní stehno dáme pod salamandr nebo do trouby rozpéct, prsa odkrojíme od kosti – měla by zůstat růžová. Podáváme s marinovanou vodnicí, lanýžovými nočky. Omáčku, kterou jsme si připravili z kostí a ořezu, podáváme zvlášť. Recept poskytl pan Roman Paulus šéfkuchař restaurace Alcron


Doporučená příloha:

Podáváme s marinovanou vodnicí, lanýžovými nočky.

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...