Myslivecká kuchařka

divoká husa pečená

Ingredience:

divoká husa, 8 - 12 jalovčinek, 200 g slaniny, 2 cibule, 1/8 másla, bujón, 1 dl bílého vína na mořidlo: 2 díly vody, 2 díly bílého vína, 1 díl octa - vše svaříme, necháme schladnout a nalijeme na zvěřinu


Příprava:

Očištěnou husu uvnitř i zvenku vytřeme drcenými jalovčinkami se solí. Zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet 2 dny v chladnu. Pak husu od jalovčinek očistíme a na další 4 dny necháme zvěřinu ležet v mořidle. Denně ji obracíme a kontrolujeme, aby byla potopena. Pak husu vyjmeme, protáhneme slaninou. Na pekáčku rozpustíme máslo, na něm opečeme zbylou slaninu, přidáme cibuli vcelku, husu a pečeme doměkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a bujónem. Měkkou husu vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zasmažíme, přilijeme bujón a víno, rozšleháme a povaříme.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

Zpracování dat...