Myslivecká kuchařka

SRNČÍ KOTLETY SE ŠVESTKOVOU OMÁČKOU

Ingredience:

Pro 4 osoby * 800 g srnčích kotlet (hřbetu s kostí) * 5 cl slivovice * směs mletého koření (zázvor, jalovčinky, pepř, skořice, hřebíček, rozmarýn) * 2 lžíce oleje * 400 g švestek * 1 lžíce přírodního cukru * šťáva a kůra z 1/2 citronu (bio) * 100-150 ml jablečné nebo švestkové šťávy (100% džusu) * 200 ml červeného vína * 1-2 lžičky kukuřičného škrobu - maizeny * cukr nebo med na dochucení, asi 1 lžíce * 4 lžíce ušlehané smetany k podávání


Příprava:

Příprava: 15 minut + 30 minut marinování a 30 minut vaření<br> 1. Odblaněný srnčí hřbet s kostí nasekáme na kotletky, omyjeme, osušíme a uvolníme u kosti. Maso potřeme z obou stran slivovicí a necháme půl hodiny v chladu marinovat. Potom je okořeníme směsí mletého koření a po obou stranách opečeme v pánvi na rozpáleném oleji 8-10 minut. Kotlety vyjmeme a dáme stranou. <br> 2. Do výpeku přidáme máslo, švestky, posypeme lžící cukru a chvíli opékáme, dokud cukr lehce nezkaramelizuje. Zalijeme ovocnou šťávou, přidáme kůru z bio citronu a povaříme asi 10 minut. Maizenu rozmícháme ve víně, vlijeme do omáčky a povaříme do zhoustnutí 2 minuty. Nakonec omáčku dochutíme solí, citronovou šťávou a podle chuti můžeme přisladit. Opečené kotletky vložíme do omáčky, prohřejeme a podáváme ozdobené šlehačkou.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

nové vlákno | přihlásit se do fóra
Vlákno Vytvořil Příspěvky Zobrazení Poslední příspěvek
pohádka seman
1 2146 Martin Hrbas
(4.1.2010 18:47:11 )
Zpracování dat...