Myslivecká kuchařka

Divoký králík na houbách

Ingredience:

· 1 divoký králík · mrkev · petržel · kousek celeru · sůl · 1 cibule · 200 ml bílého vína · 4 - 5 bobkových listů · 150 g másla · hladká mouka · 200 ml kysané smetany · houby · citrónová šťáva


Příprava:

Králíka rozsekáme na větší kusy a na 5 minut uložíme do vařící vody a povaříme. Potom vodu slijeme a maso necháme odkapat. Kořenovou zeleninu a vetší cibuli pokrájíme nadrobno a zalijeme vodou. Necháme trochu ohřát, vložíme králíka, osolíme, přilijeme bílé víno, přidáme bobkový list a uvaříme doměkka. Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou zalijeme vývarem z králíka a propasírujeme. Přidáme kysanou smetanu, dušené houby a okyselíme citrónovou šťávou. Podusíme doměkka.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 7:52 a zapadá v 15:58 vychází v 19:24 a zapadá v 10:41 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...