Myslivecká kuchařka

Dušená zaječí stehýnka s borůvkovou omáčkou

Ingredience:

Suroviny pro 4 osoby - 4 ks zaječích stehýnek - 3 polévkové lžíce oleje - 2 snítka čerstvého tymiánu - 60 g uzené slaniny - 2 lžíce mouky - 1,5 dcl červeného vína - 1,5 dcl bílého jogurtu - 1,5 dcl zakysané smetany - 1 lžíce hořčice - 2 ks pomeranče - sůl, pepř


Příprava:

Polovinou slaniny prošpikujeme zaječí stahýnka, osolíme a opepříme. Druhou polovinu slaniny pokrájíme na kostičky a na mírném ohni rozpustíme. Stehýnka zprutka po obou stranách opečeme, zalijeme vínem, přidáme tymián a dusíme asi při 170 stupních Celsia 1,5 hodiny do měkka. Z vydušené šťávy, hořčice, zakysané smetany, jogurtu a borůvek připravíme omáčku, kterou lehce dochutíme pomerančovou šťávou.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 7:51 a zapadá v 15:58 vychází v 18:13 a zapadá v 9:53 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...