Myslivecká kuchařka

Zaječí ragú

Ingredience:

0,5 kg zaječího masa slanina cibule mrkev olej sůl pepř bílý polohrubá mouka rajčatový protlak víno červené bobkový list bobulky jalovce kysaná smetana brusinky kompotované čerstvá petrželová nať


Příprava:

Oloupeme cibuli, mrkev oškrábeme, omyjeme, rozpůlíme a nakrájíme na plátky. Slaninu pokrájíme na proužky. Maso opláchneme, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Ve velké pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm slaninu, přidáváme po částech zaječí maso, opečeme a vyjmeme. Do výpeku nakonec přidáme cibuli a mrkev a obojí také osmahneme. Zaječí maso vrátíme zpět do pánve, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Přidáme protlak, podlijeme vínem a trochou vody. Přidáme také bobkový list i jalovec a vše při střední teplotě asi 15 minut dusíme. Vmícháme kysanou smetanu a brusinky, osolíme a opepříme. Potom opereme a osušíme petrželku. Najemno ji nasekáme a nasypeme na hotové maso.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 7:46 a zapadá v 15:58 vychází v 14:45 a zapadá v 4:18 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...