Myslivecká kuchařka

Zajíc se smetanovou omáčkou

Ingredience:

1 zaječí zadek 80 g slaniny 120 g másla 150 g kořenové zeleniny 100 g cibule 8 pepřů 4 nová koření bobkový list tymián citronová kůra 250 ml zakysané smetany 40 g mouky citronová šťáva vývar


Příprava:

Odblaněný a osolený zaječí zadek protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou. V pekáči na rozpuštěném másle si osmažíme do růžova na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, nasekanou cibulku, pepř, nové koření, tymián, bobkový list a trochu citronové kůry. Zadek se zbytkem slaniny vložíme do pekáče, zalijeme trochu vývarem a pečeme na jedné straně do červena. Pak ho obrátíme a upečeme do červena i z druhé strany. Měkký zadek nakrájíme na porce, šťávu procedíme, z procezené zeleniny odstraníme koření, zeleninu nasekáme nebo umeleme a vrátíme ji zpátky do omáčky. Pak ji zahustíme zakysanou smetanou ve které jsme rozmíchali mouku s citronovou kůrou a povaříme s nakrájeným zajícem.


Doporučená příloha:

Sdílet recept: Přidat k Twitter Přidat k Facebook
 

Diskuzní fórum

vychází v 7:52 a zapadá v 15:58 vychází v 19:24 a zapadá v 10:41 Nákupní košík 0
 
Zpracování dat...