ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Druhy lovené zvěře podle kvality zvěřiny > Divoké prase (divočák)

Divocak.jpg

Divoké prase (divočák)

 
Divoká prasata patřila k důležitým zdrojům obživy již v mladší době kamenné. Dlouhá tradice, nezaměnitelná chuť a široké možnosti kulinářského zpracování řadí zvěřinu divokých prasat k nejoblíbenějším druhům zvěřiny.

Zvěřina divočáka obsahuje více tuku než spárkatá zvěř, v porovnání s běžným vepřovým masem je však pevnější, libovější a výživnější. Má tmavě červenou barvu, jemnou strukturu a je protkané tukovými žilkami.

Jednotlivé části zvěřiny divočáka se připravují stejně jako vepřové.

Prorostlá a šťavnatá krkovice se výborně hodí k pečení a dušení, nakrájená na plátky je skvělá na minutkovou úpravu.

Plec pokrájená na kostky se používá na přípravu populárního kančího guláše, lze ji však i upéct vcelku v troubě nebo zpracovat v mleté podobě, například na ragú nebo burger.

Zvěřina z vykostěného boku se dobře uplatní v guláších a dušených směsích, ve formě plátu se používá pro přípravu rolády.


 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg