Domů
Kvalita zvěřiny
Druhy lovené zvěře podle kvality zvěřiny
Doby lovu zvěře
Jelen evropský a Jelen sika
Daněk skvrnitý
Divoké prase (divočák)
Srnec obecný
Muflon
Zajíc polní
Bažant obecný
Kachna divoká
Holub hřivnáč
Vliv zdravotního stavu a kondice na kvalitu zvěřiny
SPRÁVNÝ ZÁSAH je základem
Ošetření zvěře ihned po ulovení
VYVRHOVÁNÍ ulovené zvěře
Zchlazení, výkup, uskladnění
VIDEA zpracování zvěře a zvěřiny
BOURÁRNA – předpisy a podmínky
Kuchyňské zpracování zvěřiny
RECEPTY ze zvěřiny
Co je systém prohlížitelů zvěřiny
Reportáže, články a rozhovory
Aktuality ze Státní veterinární správy
KOMERČNÍ PREZENTACE
Kde můžete
koupit zvěřinu
přímo od myslivců:
Cookies
Druhy lovené zvěře podle kvality zvěřiny
>
Jelen evropský a Jelen sika
Jelen evropský a Jelen sika
Jelen evropský a jelen sika paří k největším lovným druhům zvěře u nás. Jejich zvěřina se vyznačuje výraznou chutí a lze je zpracovat jak na minutky, tak i na pečeni nebo guláše.
Jelení zvěřina má pevnou a hrubě vláknitou strukturu a je pro ní charakteristická tmavočervená až černohnědá barva. Vlastnosti a zbarvení se mění v závislosti na věku zvířete – zvěřina mladších kusů (okolo 2–3 let) je světlejší, křehčí a jemnější a stačí mu kratší doba tepelné úpravy.
Nejoceňovanější částí jelení zvěřiny je hřbet, který lze upéct vcelku a hodí se také na minutky připravené na pánvi či grilu.
Podobně se zpracovává kýta – spodní šál na pečení či dušení, vrchní šál a ořech na řízky, medailonky nebo steaky.
Plec, bok a krk jsou skvělé do gulášů a ragú, mohou se namlít a využít na originální zvěřinový burger. Uplatní se také v paštikách a terinách, plec rozkrojená na plát je vhodná pro přípravu rolády.
hledat:
Partneři webu
S podporou: