ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Druhy lovené zvěře podle kvality zvěřiny > Jelen evropský a Jelen sika

jelen-evropsky.jpg

jelen-sika.jpg


Jelen evropský a Jelen sika

 
Jelen evropský a jelen sika paří k největším lovným druhům zvěře u nás. Jejich zvěřina se vyznačuje výraznou chutí a lze je zpracovat jak na minutky, tak i na pečeni nebo guláše.

Jelení zvěřina má pevnou a hrubě vláknitou strukturu a je pro ní charakteristická tmavočervená až černohnědá barva. Vlastnosti a zbarvení se mění v závislosti na věku zvířete – zvěřina mladších kusů (okolo 2–3 let) je světlejší, křehčí a jemnější a stačí mu kratší doba tepelné úpravy.

Nejoceňovanější částí jelení zvěřiny je hřbet, který lze upéct vcelku a hodí se také na minutky připravené na pánvi či grilu.

Podobně se zpracovává kýta – spodní šál na pečení či dušení, vrchní šál a ořech na řízky, medailonky nebo steaky.

Plec, bok a krk jsou skvělé do gulášů a ragú, mohou se namlít a využít na originální zvěřinový burger. Uplatní se také v paštikách a terinách, plec rozkrojená na plát je vhodná pro přípravu rolády.

 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg