ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Druhy lovené zvěře podle kvality zvěřiny > Kachna divoká

kachna-divoka.jpg

Kachna divoká
 

Kachny divoké jsou předkyně kachen domácích a vyskytují se v nižších polohách v blízkosti vod po celé severní polokouli. Díky delikátní chuti patří k nejoblíbenějším druhům pernaté zvěře u nás.
 
U kachny je třeba při přípravě dát pozor na možné uvízlé broky ve svalovině.
 
Divoká kachna má menší výtěžnost masa než domácí druhy a obsahuje méně tuku; po úpravě však zůstává šťavnatá. Kůže se modravě leskne, zvěřina má tmavočervené zbarvení a příjemné aroma.
 
Mladší kusy mají velmi chutnou a šťavnatou zvěřinu, lze je péci vcelku.
 
U starších kachen je vhodné předvaření a poté rychlé dopečení, díky němuž bude kůže křupavá.
 
Kachní prsa se hodí ke smažení, lze je péci a skvěle chutnají uzená.
 
Stehna nejlépe vyniknou při pozvolném dušení, například na víně či zelenině, oblíbená jsou také se smetanovými nebo ovocnými omáčkami.
 
 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg