ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
Druhy lovené zvěře podle kvality zvěřiny > Zajíc polní

Zajic-(1).jpg

Zajíc polní

Zajíc polní žije samotářsky a za potravou se vydává v noci. Jeho zvěřina má výraznou zvěřinovou chuť a je tradiční položkou sezonních menu.

 
 
Pro zaječí zvěřinu je charakteristická tmavá červenohnědá barva a výrazné aroma. Je křehká, jemně vláknitá a její povrch pokrývá tenká blána a tuk, které je třeba před tepelnou úpravou odstranit. Nejchutnější zvěřinu poskytují kusy staré do jednoho roku.
 
 
Zaječí zvěřina je vhodná k pečení a dušení, k nejoblíbenějším částem patří hřbet a stehna.
 
Tradičně se podává na smetaně, nadivoko se zeleninou a kořením a také načerno se švestkovou omáčkou.
 
 
Vykostěné filety ze hřbetu jsou skvělé na minutkovou úpravu, zvěřina ze žebírek a pupku se využívá na guláš či ragú.
 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg