Domů
Kvalita zvěřiny
Druhy lovené zvěře podle kvality zvěřiny
Vliv zdravotního stavu a kondice na kvalitu zvěřiny
SPRÁVNÝ ZÁSAH je základem
Ošetření zvěře ihned po ulovení
VYVRHOVÁNÍ ulovené zvěře
VYVRŽENÍ SPÁRKATÉ ZVĚŘE
VYVRŽENÍ DROBNÉ ZVĚŘE - zajíce
VYVRŽENÍ PERNATÉ ZVĚŘE – bažant, kachna
VIDEA Maso Profit
Vyvržení spárkaté zvěře ve visu
Zchlazení, výkup, uskladnění
VIDEA zpracování zvěře a zvěřiny
BOURÁRNA – předpisy a podmínky
Kuchyňské zpracování zvěřiny
RECEPTY ze zvěřiny
Co je systém prohlížitelů zvěřiny
Reportáže, články a rozhovory
Aktuality ze Státní veterinární správy
KOMERČNÍ PREZENTACE
Kde můžete
koupit zvěřinu
přímo od myslivců:
Cookies
VYVRHOVÁNÍ ulovené zvěře
>
VIDEA Maso Profit
Z myslivců se stanou řezníci.
„Rozbourat“ úlovky je naučí seriál na Youtube
Myslivci už několik let mohou prodávat ulovené kusy zvěře přímo konečným spotřebitelům prostřednictvím systému proškolených laických prohlížitelů zvěřiny. Letošní zamrznutí velkoobchodního trhu se zvěřinou v důsledku uzavření hranic v plné nahotě ukázalo, jak je potřebné co nejdříve umožnit myslivcům přímý prodej i dělené zvěřiny. Samozřejmým předpokladem je zpracování ve schválené a registrované bourárně splňující řadu požadavků. Pro zákazníka to znamená, že se cesta z honitby až do kuchyně výrazně zkrátí. Pro myslivce ro ale znamená, že musí zajistit zvěřinu kvalitně ošetřenou a zpracovanou, musí převzít část řeznického řemesla.
Aby se čeští myslivci mohli pustit do prodeje „ze dvora“, musejí své úlovky umět stáhnout a rozbourat. K tomu budou mít k dispozici nový edukativní seriál na YouTube, který pro ně připravili zkušení řezníci spolu s firmou MASO-PROFIT a podporou časopisu Myslivost.
Ve videích profesionálové předvedou nejen úplné základy samotného dělení ulovených kusů zvěře, ale i postup k výrobě zvěřinových klobás a vaření guláše.
„Cílem videí je nabídnout myslivcům naše řeznické know-how,“
říká šéf marketingu MASO-PROFITu Martin Kužniar. Původně pražská společnost s pobočkami v Brně a Ostravě se prodejem řeznické a gastro technologie zabývá od roku 1991.
„Se zpracováním masa máme dlouholeté zkušenosti. Zaměstnáváme skvělé řezníky, technology i další odborníky,“
doplňuje Kužniar.
MASO-PROFIT nově nabízí dodání malých bouráren zvěřiny na klíč.
Natáčení seriálu proběhlo v plně vybavené řeznické dílně MEAT-LAB v pražských Hrdlořezech. Ve videích se detailně vysvětluje, jak kus stáhnout ve visu a jak ho následně co nejefektivněji rozdělit tak, aby to myslivec zvládl i ve skromnějších podmínkách.
Zpracování srnčí zvěře:
1/3
https://www.youtube.com/watch?v=VQrdMUpjtoI
2/3
https://www.youtube.com/watch?v=7w1T1biLUoM
3/3
https://www.youtube.com/watch?v=hhIJ8ml8KhA
Zpracování černé zvěře:
https://www.youtube.com/watch?v=bNLG2C8nv20
https://www.youtube.com/watch?v=AfM8SBibV2A
Zpracování daňčí zvěře:
https://www.youtube.com/watch?v=vkwx-uN5jfo
https://youtu.be/js4NkZnnoVI
Následnou výrobu klobás pak předvádí a vysvětluje zkušený technolog potravinářské výroby.
A proč zvěřina?
Zvěřina není zajímavá jenom svojí unikátní chutí a vůní, vynikající jsou hlavně nutriční vlastnosti zvěřiny. Oproti masu chovných zvířat se zvěřina vyznačuje vyšším podílem biologicky dostupných bílkovin a menším obsahem tuků, najdeme v ní také v příznivém poměru omega 3 a 6 mastné kyseliny. Zvěřina volně žijící zvěře je zároveň bohatým zdrojem vitamínů, minerálů a stopových prvků, konkrétně jsou to pak především vitamíny skupiny B, zinek, železo a fosfor.
hledat:
Partneři webu
S podporou: