ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
VYVRHOVÁNÍ ulovené zvěře > VIDEA Maso Profit

Z myslivců se stanou řezníci.
„Rozbourat“ úlovky je naučí seriál na Youtube


Myslivci už několik let mohou prodávat ulovené kusy zvěře přímo konečným spotřebitelům prostřednictvím systému proškolených laických prohlížitelů zvěřiny. Letošní zamrznutí velkoobchodního trhu se zvěřinou v důsledku uzavření hranic v plné nahotě ukázalo, jak je potřebné co nejdříve umožnit myslivcům přímý prodej i dělené zvěřiny. Samozřejmým předpokladem je zpracování ve schválené a registrované bourárně splňující řadu požadavků. Pro zákazníka to znamená, že se cesta z honitby až do kuchyně výrazně zkrátí.  Pro myslivce ro ale znamená, že musí zajistit zvěřinu kvalitně ošetřenou a zpracovanou, musí převzít část řeznického řemesla.
 
Aby se čeští myslivci mohli pustit do prodeje „ze dvora“, musejí své úlovky umět stáhnout a rozbourat. K tomu budou mít k dispozici nový edukativní seriál na YouTube, který pro ně připravili zkušení řezníci spolu s firmou MASO-PROFIT a podporou časopisu Myslivost.

MASO-42_cmyk_v1-web.jpg

Ve videích profesionálové předvedou nejen úplné základy samotného dělení ulovených kusů zvěře, ale i postup k výrobě zvěřinových klobás a vaření guláše.
 
qrcode-5myslivost.jpg
„Cílem videí je nabídnout myslivcům naše řeznické know-how,“
říká šéf marketingu MASO-PROFITu Martin Kužniar. Původně pražská společnost s pobočkami v Brně a Ostravě se prodejem řeznické a gastro technologie zabývá od roku 1991. 
„Se zpracováním masa máme dlouholeté zkušenosti. Zaměstnáváme skvělé řezníky, technology i další odborníky,“ doplňuje Kužniar.
MASO-PROFIT nově nabízí dodání malých bouráren zvěřiny na klíč.


 
Natáčení seriálu proběhlo v plně vybavené řeznické dílně MEAT-LAB v pražských Hrdlořezech. Ve videích se detailně vysvětluje, jak kus stáhnout ve visu a jak ho následně co nejefektivněji rozdělit tak, aby to myslivec zvládl i ve skromnějších podmínkách.


Zpracování srnčí zvěře:
1/3 https://www.youtube.com/watch?v=VQrdMUpjtoI
2/3 https://www.youtube.com/watch?v=7w1T1biLUoM
3/3 https://www.youtube.com/watch?v=hhIJ8ml8KhA

Zpracování černé zvěře:
https://www.youtube.com/watch?v=bNLG2C8nv20
https://www.youtube.com/watch?v=AfM8SBibV2A
 
Zpracování daňčí zvěře:
https://www.youtube.com/watch?v=vkwx-uN5jfo
https://youtu.be/js4NkZnnoVI



Následnou výrobu klobás pak předvádí a vysvětluje zkušený technolog potravinářské výroby.

MASO-63_cmyk_v1-web.jpg

A proč zvěřina?
 
Zvěřina není zajímavá jenom svojí unikátní chutí a vůní, vynikající jsou hlavně nutriční vlastnosti zvěřiny. Oproti masu chovných zvířat se zvěřina vyznačuje vyšším podílem biologicky dostupných bílkovin a menším obsahem tuků, najdeme v ní také v příznivém poměru omega 3 a 6 mastné kyseliny. Zvěřina volně žijící zvěře je zároveň bohatým zdrojem vitamínů, minerálů a stopových prvků, konkrétně jsou to pak především vitamíny skupiny B, zinek, železo a fosfor.

Maso-Profit-Logo.jpg

 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg