Kvalita zvěřiny > Etická a ekologická kvalita zvěřiny

Etická a ekologická kvalita zvěřiny

eticka-a-ekologicka-kvalita-zveriny.jpg

Etická a ekologická kvalita zvěřiny

 
Kromě obsahu živin a hygienické nezávadnosti získávají v poslední době stále více na významu jako další kvalitativní kritéria potravin jejich etická a ekologická hodnota.
 
Zvěřina má velmi vysokou etickou hodnotu. V tomto ohledu předčí většinu jiných potravin živočišnéhu původu, neboť u volně žijící zvěře se prakticky nevyskytují problémy s ochranou zvířat proti strádání (welfare), které mnohdy vznikají při určitých způsobech chovu, transportu či porážení hospodářských zvířat.

Rovněž ekologická hodnota zvěřiny je velmi vysoká, neboť na rozdíl od produkce většiny ostatních potravin, a to jak živočišného, tak i rostlinného původu, je zatížení životního prostředí prakticky zanedbatelné.
 
Posuzování potravin podle původu a způsobu získávání s přihlížením na etický a ekologický aspekt bude do budoucna hrát čím dál větší roli. To by mělo být zohledněno a dobře argumentačně využito při propagaci zvěřiny jako kvalitní regionální potraviny a zároveň hodnotného přírodního produktu.
 
Zvěřina pocházející ze zvěře z našich honiteb představuje vynikající přírodní produkt s vysokou etickou a ekologickou hodnotou
 

Logo-SIEZ.jpg

 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg