Srnčí ragů na víně
Ingredience:Suroviny pro 10 osob
- 1500 g srnčí přední bez kosti
- 100 g cibule
- mrkev, celer, petržel (3 x 100 g)
- 50 g oleje
- 50 g cukru
- 100 g rajčatového protlaku
- 40 g soli
- nové koření, celý pepř, bobkový list
- 0,5 dcl octa
- 50 g citronu
- 100 g švestkových povidel
- 100 g brusinkového kompotu
- 150 g perníku
- 2,5 dcl červeného vína
Příprava:Srnčí plec nebo krk vykostíme, odblaníme, opláchneme a nakrájíme na drobné kostičky. Očištěnou cibuli a kořenovou zeleninu společně s cukrem a divokým kořením restujeme na oleji do zlatova. Přidáme rajčatový protlak, ocet, na plátky nakrájený citron, zvěřinu a pod poklicí dusíme do měkka.
Po změknutí maso vyjmeme, šťávu zahustíme nastrouhaným perníkem, přidáme švestková povidla, brusinkový kompot a provaříme. Hotovou omáčku přecedíme přes jemný cedník, ochutíme a na závěr přilijeme červené víno.
Doporučená příloha: