ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
RECEPTY ze zvěřiny > Daňčí zvěřina > Daňčí pečeně /recept pro začátečníky/

Daňčí pečeně /recept pro začátečníky/

Ingredience:

Maso z kýty, hřbetu nebo svíčkové, slanina, sádlo /olej, ztuž. tuk na pečení/, kysaná smetana /asi 1/4 l/, sůl, pepř

Příprava:

Z kýty vyřízneme kosti, seřízneme blány, osolíme a protáhneme slaninou, osolíme a opepříme. Kdo si netroufá na protahování masa slaninou, ten ať ji nakrájí na drobno a nechá na pánvičce opéct "do skleněna". Na pekáči rozpustíme tuk, maso na něm opečeme ze všech stran, podlijeme trochou vody, není-li maso protaženo slaninou, přidáme opečenou slaninu, dáme do trouby, pečeme zvolna 2 - 2 a půl hodiny. Maso stále poléváme vypečenou šťávou a doléváme vodu, aby se šťáva nepřipalovala. Ke konci pečení přidáme kysanou smetanu a rozmícháme.

Doporučená příloha:

 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg