ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
RECEPTY ze zvěřiny > Houbové recepty > Václavkový guláš

Václavkový guláš

Václavkový guláš

Ingredience:

2 vrchovaté hluboké talíře očištěných, na plátky nakrájených václavek, olej, dvě větší cibule, 1 mrkev, 1 petržel, 1 feferonka, červená paprika, kmín, sůl, hladká mouka, česnek, majoránka, kostka masoxu.

Příprava:

Václavky asi pět minut povaříme, vodu slijeme a houby propereme. Na oleji vzpěníme dozlatova nadrobno nakrájenou cibuli a najemno nastrouhanou mrkev s petrželí, ke kterým jsme přidali lžičku drceného kmínu. Když je zelenina hotová a voda se odpařuje, přidáme dvě lžíce červené papriky, kterou lehce osmažíme. Následuje nakrájená feferonka, kostka masoxu, sůl a okapané houby. Vše podlijeme vodou a za občasného míchání vaříme asi třicet minut. Guláš zahustíme hladkou moukou rozšlehanou v trošce vody, kterou do vývaru přelijeme za stálého míchání přes sítko. Dochutíme majoránkou a mačkaným česnekem.

Doporučená příloha:

Podáváme s čerstvým pečivem.
 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg