ePrivacy and GPDR Cookie Consent by TermsFeed Generator
RECEPTY ze zvěřiny > Kachny, husy > divoká husa pečená

divoká husa pečená

Ingredience:

divoká husa, 8 - 12 jalovčinek, 200 g slaniny, 2 cibule, 1/8 másla, bujón, 1 dl bílého vína na mořidlo: 2 díly vody, 2 díly bílého vína, 1 díl octa - vše svaříme, necháme schladnout a nalijeme na zvěřinu

Příprava:

Očištěnou husu uvnitř i zvenku vytřeme drcenými jalovčinkami se solí. Zabalíme do potravinové fólie a necháme odležet 2 dny v chladnu. Pak husu od jalovčinek očistíme a na další 4 dny necháme zvěřinu ležet v mořidle. Denně ji obracíme a kontrolujeme, aby byla potopena. Pak husu vyjmeme, protáhneme slaninou. Na pekáčku rozpustíme máslo, na něm opečeme zbylou slaninu, přidáme cibuli vcelku, husu a pečeme doměkka. Během pečení přeléváme vypečenou šťávou a bujónem. Měkkou husu vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zasmažíme, přilijeme bujón a víno, rozšleháme a povaříme.

Doporučená příloha:

 
Partneři webu

Logo-Mysl-zelena.jpg

SIEZ-logo-s-textem.jpg

Logo-Lovecka-Expedice.jpg

Maso-Profit-Logo.jpg


S podporou:

Logo-MZe-bez-CR-web.jpg

SVS-logo.jpg

logo-cmmj-zelene.jpg